Academy Cases

Edwin Ros – De Haan Verhuizingen (28-3-2024)

Week Data Dashboard met complexe DAX-berekening: De Haan Verhuizingen ervaart succes met power bi!

Data helpt bij het creëeren van inzicht; het is een strategische troef die bedrijven naar een hoger niveau helpt. De Haan Verhuizingen heeft met behulp van Power BI een slag geslagen in deze uitdaging.

Met de hulp van de Bricklog Power BI Academy, kon De Haan Verhuizingen een Week Data Dashboard (Winboard) creëren met geboekte productie, facturatie en weekomzet. 

Een van de grootste uitdagingen was de berekening van de weekomzet. Deze complexe DAX-berekening vereiste diepere kennis van Power BI en specifieke aanpassingen voor de datastructuur van De Haan Verhuizingen.

Edwin Ros, Data-analist bij De Haan Verhuizingen, twijfelde aanvankelijk of hij deze taak zelfstandig kon volbrengen zonder externe BI-consultants in te schakelen. 

De Power BI-opleiding van Bricklog bood de sleutel tot succes. Deze sectorgerichte training voorzag Edwin van de nodige vaardigheden en inzichten om complexe DAX-formules te begrijpen en te implementeren. De praktische online BI trainingen, gericht op realistische werksituaties in de transportbranche, hielpen Edwin op de juiste weg.

Naast de online training biedt de Academy ook iedere maand Werkplekdagen, waar er een hele dag ongestoord gewerkt kan worden onder toeziend oog van ervaren BI-specialisten. Deze experts staan dan de hele dag paraat voor ondersteuning met complexe vraagstukken en geven je het vertrouwen om BI-uitdagingen aan te gaan. 

Dankzij de combinatie van Power BI-kennis, gespecialiseerde ondersteuning en een gemotiveerde data-analist kon De Haan Verhuizingen het Week Data Dashboard met succes realiseren. Dit dashboard biedt waardevolle inzichten, waardoor het bedrijf betere beslissingen kan nemen en de efficiëntie kan optimaliseren. 

De Academy Werkplekdagen van Bricklog droegen extra bij aan het slagen van de wens van De Haan Verhuizingen. Op deze dagen is het mogelijk om je echt volledig te concentreren op je eigen rapportages en daarnaast je kennis en ervaring te delen met andere collega's uit de sector. 

De samenwerking tussen De Haan Verhuizingen en de Bricklog Academy laat zien dat complexe Power BI-projecten binnen handbereik zijn, zelfs met beperkte eerdere ervaring. 

Bricklog biedt: 

  • Kennisgedreven Power BI-opleidingen, specifiek gericht op de transportsector
  • Ervaren BI-specialisten die klaarstaan om complexe vraagstukken aan te pakken
  • Een inspirerende werkomgeving waar leren en concentreren centraal staan 

Of je nu een Power BI-beginner bent of je vaardigheden wilt verdiepen, Bricklog kan je helpen om je data-analyse doelstellingen te bereiken. 

Laat je inspireren door het succesverhaal van De Haan Verhuizingen en ontdek hoe Bricklog jou kan helpen om de kracht van Power BI te benutten voor jouw bedrijf. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

Nog geen reacties

Laat ons weten wat je denkt.