Academy Cases

Eva Kraak – Brouwer Logistics (06-05-2024)

Van Excel naar Power BI: Brouwer Logistics op naar data gestuurde besluitvorming!

In de wereld van distributie en warehousing is data-analyse een essentieel hulpmiddel geworden voor succes. Steeds meer bedrijven gaan aan de slag met data-analyse om efficiënter te werken, betere beslissingen te nemen en een concurrentievoordeel te behalen.

Brouwer Logistics, een specialist op het gebied van logistieke dienstverlening, is daarop geen uitzondering.   

De eerste stappen in power bi

Na een periode van rapporteren met Excel, besloot Brouwer Logistics de stap te wagen naar Power BI. De ‘kennismakingstraining Power BI’ van TLN, gegeven door Bricklog, gaf hun een eerste inkijk in de mogelijkheden van deze krachtige BI-tool. 
  
Al snel werd duidelijk dat Brouwer Logistics meer wilde dan alleen de basiskennis van Power BI. De complexiteit van de tool en het toenemende datavolume vereisten gespecialiseerde ondersteuning. 

De Bricklog Academy: Een perfecte match!

De Bricklog Power BI Academy bleek de perfecte oplossing te zijn voor Brouwer Logistics. Met deze opleiding konden ze hun eigen case centraal stellen en gedurende een langere periode begeleiding ontvangen van ervaren Power BI-trainers. 
  
"Leren tijdens een eigen casus, met begeleiding gedurende een langere periode," benadrukt Eva Kraak van Brouwer Logistics. "Met name het laatste zorgt ook dat je ècht aan de slag gaat en blijft." 

De voordelen van gespecialiseerde Power BI training

De gespecialiseerde training van Bricklog heeft Brouwer Logistics diverse voordelen opgeleverd: 

  • Diepgaande kennis van Power BI: De Academy heeft hen in staat gesteld om de complexe functionaliteiten van Power BI te beheersen en deze effectief toe te passen in hun dagelijkse werkzaamheden.
  • Gestructureerde aanpak: De begeleiding van de trainers heeft hen geholpen om een gestructureerde aanpak te ontwikkelen voor hun data-analyse, waardoor ze efficiënter en doelgerichter te werk kunnen gaan.
  • Duurzame implementatie: De langdurige begeleiding heeft ervoor gezorgd dat de kennis en vaardigheden die ze hebben opgedaan, ook daadwerkelijk worden ingezet in de praktijk.

De toekomst van data-analyse bij Brouwer Logistics

De implementatie van Power BI is voor Brouwer Logistics slechts het begin van data gestuurde besluitvorming. Door de kennis die ze hebben opgedaan binnen de Bricklog BI Academy kan Brouwer Logistics de volgende stap zetten richting datagestuurd optimaliseren en het versterken van hun concurrentiepositie. 
 
Eva Kraak is enthousiast over de toekomst: “We gaan echt een andere ‘BI levensfase’ in nu! Waar we eerst rapporteerden met Excel, gaan we nu langzaam naar een standaard gebruik van Power BI. De volgende stap is het gebruik van een Data Factory, waardoor we nog eenvoudiger, stabieler en sneller data kunnen omzetten naar informatie.” 

 

Ben je klaar om je data-analyse naar een hoger niveau te tillen? 

Laat je inspireren door het succesverhaal van Brouwer Logistics en ontdek hoe Bricklog jou kan helpen om de kracht van Power BI te benutten voor jouw bedrijf. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Nog geen reacties

Laat ons weten wat je denkt.