CO2 Calculatie platform voldoet aan vereisten ISO 14083 norm – De Rooy Transport - Logistiek

Geschreven door Bricklog
1 minuten om te lezen
Apr 19, 2024 12:39:33 PM

De Rooy Transport - Logistiek

CO2 Calculatie platform voldoet aan vereisten ISO 14083 norm

In een baanbrekende prestatie hebben De Rooy Transport - Logistiek en Bricklog B.V. de ISO 14083 verificatie behaald, zowel voor Vervoerder (supplychain partner) als voor het Calculatie Platform.

Hiermee is De Rooy de eerste distributeur ter wereld die deze prestigieuze erkenning voor beide gebieden in ontvangst mag nemen.

Deze mijlpaal markeert een significante stap voorwaarts in de toewijding van De Rooy aan duurzame praktijken en transparantie in de CO2-voetafdruk van hun logistieke processen.

De ISO 14083 norm, internationaal erkend als de toonaangevende standaard voor CO2-emissieberekeningen in de transportsector, bevestigt de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de CO2-berekeningen van De Rooy.

Een Duidelijke Boodschap: CO2-reductie Serieus Genaamd

Peter de Rooy, directeur van De Rooy Transport - Logistiek, benadrukt het belang van deze prestatie: "Met de verschillende bedrijfs- en klantspecifieke CO2 dashboards van Bricklog kan ik nu aantonen dat we serieus bezig zijn met het verminderen van onze CO2-uitstoot. Dit geeft onze klanten het vertrouwen dat ze met een verantwoordelijke partner samenwerken."

De kracht van Bricklog's CO2-calculatieplatform ligt in de focus op 'Actuals' data.

"Ons platform baseert zich zoveel mogelijk op actuele data, direct afkomstig van de vervoerder," legt Hubert Benneker, Managing Director van Bricklog, uit.

"Dit is een groot verschil met traditionele methodes die gebaseerd zijn op aannames of gedumpte data. Door de aantoonbaar goede datakwaliteit en gedetailleerde aanpak, resulteert onze ISO 14083 geverifieerde rekenmethodiek in een realistische en aanzienlijk lagere CO2-uitstoot."

Een Toekomstgerichte Visie

De toekenning van de ISO 14083 verificatie is niet alleen een bevestiging van de huidige prestaties van De Rooy en Bricklog, maar ook een katalysator voor verdere vooruitgang.

"We zien dit als een springplank om onze CO2-reductiedoelstellingen te versnellen en onze klanten nog meer inzicht te geven in de duurzaamheidsprofielen van hun logistieke stromen," aldus De Rooy.

Benneker vult aan: "Bricklog zal blijven innoveren en haar platform verfijnen om De Rooy en andere partners te ondersteunen in hun streven naar een koolstofarme logistieke toekomst. De ISO 14083 verificatie is een belangrijke stap, maar het is slechts het begin van onze reis."

De dubbele prestatie van De Rooy Transport - Logistiek en Bricklog is een inspirerend voorbeeld van hoe bedrijven concrete stappen kunnen zetten om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd transparantie en verantwoordelijkheid te bevorderen in de logistieke keten.

Nog geen reacties

Laat ons weten wat je denkt