De relevantie van correcte Data kwaliteit – Leverink Transport

Geschreven door Bricklog
1 minuten om te lezen
Apr 19, 2024 12:37:47 PM

Leverink Transport uit Rijssen

De relevantie van correcte Data kwaliteit

Met 90 jaar ervaring in Transport en Warehousing is Leverink Transport nu ook de weg naar verdere digitalisering ingeslagen. Om het rendement en CO2 op detail niveau inzichtelijk te krijgen, wilde Leverink eerst de datakwaliteit goed hebben staan. Daarvoor hebben ze Bricklog benaderd. 

Martijn Hekkink, financieel medewerker bij Leverink, reflecteert op de uitdaging:

"Het was van tevoren moeilijk inschatten hoeveel tijd dit de operatie zou kosten en wat er precies van ons verwacht werd. Met het stappenplan van Bricklog wordt eerst het Basis data platform opgezet en dan samengewerkt aan het goed zetten van de datakwaliteit."

Om hiermee aan de slag te kunnen gaan, koos Leverink voor de expertise van Bricklog. Samen met Bricklog werd een gestructureerd stappenplan opgesteld, gericht op het opzetten van een basis dataplatform en het verbeteren van de datakwaliteit.

"Gelukkig bleek de datakwaliteit beter dan verwacht," aldus Hekkink. "De ervaring van Bricklog in de praktijk was een grote troef. Ze begrepen onze taal en konden met minimale uitleg grote stappen zetten. Dit resulteerde in een kleinere impact op onze operaties dan we aanvankelijk vreesden. Bovendien hebben we waardevolle inzichten opgedaan over databeheer, inclusief de omgang met datagestuurde aannames."

De verhoogde bewustwording binnen de organisatie over het belang van datakwaliteit heeft geleid tot een volgende stap: de implementatie van Business Control. Dit omvat het inzichtelijk maken van rendement en CO2-uitstoot op detailniveau.

"We streven ernaar om dit project vóór de zomervakantie af te ronden," aldus Hekkink. "Onze klanten, auditeurs en medewerkers zullen versteld staan van onze moderne aanpak die ons wendbaar en scherp houdt."

De stappen die Leverink heeft gezet voor data-gedreven inzichten is een inspirerend voorbeeld van hoe organisaties hun digitale transformatie kunnen stroomlijnen door te investeren in correcte gegevenskwaliteit. De samenwerking met Bricklog heeft Leverink in staat gesteld om waardevolle lessen te leren en een solide basis te leggen voor toekomstige groei en succes.

Nog geen reacties

Laat ons weten wat je denkt