Skip to main content
Terug

Hoe jij als BI Specialist kunt focussen op de inhoud.

Als je als BI specialist veel tijdrovende én repeterende taken hebt, dan wordt het tijd om over automatiseren na te denken. Dat geeft je de ruimte om nog meer te concentreren op de inhoud en daarmee jouw rol als gouden spil in informatievoorziening te bestendigen.

3 dingen die je kan doen

 

  1. Ontsluit je rapportages in de Frame
  2. Organiseer je data integratie met de Connectivity Box
  3. Train jezelf in dé Power BI Academy voor Transporteurs bij Bricklog

Veelgestelde vraag: moet dan alles over naar Bricklog? Nee, maar wil je je datakwaliteit op en top op orde dan is dat zeker een optie. Daarover later meer.

Rapportages delen met onze Frame heeft een aantal voordelen: Portal in je eigen huisstijl, secure, rapportages altijd beschikbaar en je kunt zelf precies instellen wie waar bij mag. De rapportages draaien gewoon in je eigen omgeving.

Door het continue beschikbaar hebben van rapportages (lees: geen pdf’s meer printen en verdelen) krijgt je lezer op een gegeven moment “honger” naar meer informatie. Dat betekent vaak dat je meer bronnen moet gaan ontsluiten en die zijn niet allemaal even eenvoudig te integreren in je rapportages.

Denk aan data uit zelfgemaakte databases, exports uit verouderde softwarepakketten in JSON of XML-format, of .xls(x) en .csv files die door diverse afdelingen maandelijks worden opgeleverd. Vaak wil je deze informatie wel integreren in je rapportages. Tegelijkertijd wil je er niet zoveel tijd aan kwijt zijn.

Goed nieuws! Met onze Connectivity Box kan je al deze data integratie vraagstukken aan. Je lezer blijft geboeid omdat de Frame de rapportages voorschotelt die aan de verwachtingen blijven voldoen. En de BI Specialist van de Transporteur is minder druk met het combineren van data want daar zorgt de Connectivity Box voor.

Kom je kennis te kort in PowerBI? Sluit dan aan bij ons jaarprogramma voor Transporteurs en krijg toegang tot meer dan 100 lessen BI die je online – dus in je eigen tijd – traint. Daarnaast zijn er de werkplek dagen waar je je eigen rapportages verbetert met onze trainers en vakgenoten uit de sector.

Kortom, een specialist zoals Bricklog zorgt ervoor dat je randvoorwaarden kloppen zodat jij je als BI specialist kan concentreren op de inhoud.

Meer hierover weten? Vraag toegang tot onze demo portal of een vrijblijvend gesprek.