Visie Bricklog Digitale transformatie in 4 stappen

Bricklog is een full service data club met 25 jaar ervaring in de sector. Bricklog is er speciaal voor ondernemers en hun team die weten dat ze aan de vooravond van een grote verandering staan als het om data gaat. Die hun organisatie in stelling hebben en een moderne visie hebben op digitalisering. 

Transformatie is nodig en het kan

Bricklog ontzorgt Transport & Logistieke ondernemers in het oplossen van datavraagstukken. Dat doen wij door eerst samen een goed Data Fundament neer te zetten. Door de opleidingen in onze Academy kan de organisatie zelf aan de slag of, indien er te weinig capaciteit is, kan Bricklog verregaande ondersteuning bieden.

Bricklog is daarnaast dé opleider in Transport & Logistiek waar meer dan 100 BI specialisten uit de sector zijn getraind én intussen samenwerken.

Ons Motto? Zelf doen maar niet alleen. Leun op techniek die jouw team onder andere helpt om de data kwaliteit structureel en goed van de grond te krijgen. Zorg dat je organisatie is opgeleid om er vervolgens zelf mee aan de slag te gaan.

Deze combinatie zorgt voor een gedegen uitbouw van je Data platform. Dit levert je zoveel tijd op, dat je grip houdt op je kosten, de noodzakelijke kennis in huis houdt en toch wendbaar blijft voor datavragen waar je niet zo een antwoord op hebt.

Meer weten, zien of horen van onze klanten?

Plan een online gesprek

Onze Visie

Het begint met een goed Fundament. Dan komt Inzicht (Business control) waar je op kan vertrouwen. Met Integratie mogelijkheden ben je wendbaar voor ieder data vraagstuk en met Analyse heb je een oneindig veel verbeter potentieel.

Ons Data Platform is het platform waar de ondernemer stap voor stap zijn digitale transformatie gaat vormgeven. Het bijbehorende Business control en CO2 Programma begeleid de organisatie. Regie voor tempo en scope ligt bij de Transporteur.

In 3 concrete stappen is de Digitale Transformatie werkelijkheid 

Binnen die drie stappen bestaat voldoende keuzevrijheid om de juiste aansluiting te vinden bij wat de onderneming op dat moment nodig heeft.

Stap 4 betreft verregaande analyses en inzet van AI

Dit kan omdat de basis staat, de organisatie is opgeleid en de data kwaliteit aantoonbaar aanwezig en onder de aandacht is.

Stappenplan

De kracht van onze Academy

Bricklog gelooft er sterk in dat je als leverancier niet moet overnemen. Vandaar dat wij maximaal trainen en coachen zodat de organisatie heel goed weet wat er met welke data gebeurt en dat ook zelf kan verwerken. Er is structureel tijd te kort in de operaties en onze opleidingsplannen zijn daar precies op ingericht. Voorbeelden van de activiteiten van de Academy zijn:

 • Onbeperkt gebruik van Online PowerBI Academy voor Transport en Logistiek
 • Meer dan 100 lessen met mogelijkheid om certificaat te behalen
 • 1x per maand naar de werkplekdag t.b.v verbeteren eigen rapportages
 • 1x per maand extra lessen op basis van de behoefte
 • Implementatie roadmaps passend bij de dynamiek van de sector
 • E-learnings in alle rapportages die wij – indien gewenst – bouwen
 • Trainingsprogramma bij dé Power BI Academy voor Transport & Logistiek
 • Trainen met andere transporteurs voor stijle leercurve
 • Extra tijdbesparende technieken voor maken eigen rapportages
 • Zelf automatiseren van repeterende taken
 • KPI / kengetallen lessen als basis voor leren werken met data
 • Hoe houd je de bron zuiver zodat je rapportages clean blijven
 • Data kwaliteit validatie lessen t.b.v. behoud van de basis
 • Data Kennis events voor transporteurs
Ik wil een gratis proefmaand