Bricklog
Full service Data club

Gespecialiseerd in Transport & Logistiek

Meer dan 100 transporteurs geholpen met data

Het toenemend aantal datavraagstukken vanuit overheid, klant, interne organisatie vraagt om een gestructureerde aanpak. Onze visie: klein beginnen, veel zelf blijven doen maar wel leunen op techniek voor versnelling en kostenbeheersing.

Bricklog ontzorgt Transport & Logistieke ondernemers in het oplossen van datavraagstukken. Dat doen we door eerst samen een goed Data Fundament neer te zetten. Door de opleidingen in onze Academy kan de organisatie vervolgens zelf aan de slag of, indien er te weinig capaciteit is, biedt Bricklog verregaande ondersteuning.

Thema’s als Data kwaliteit, Business Control, Inzicht in Rendement, CO2 op basis van ISO 14083, het intern of extern delen van rapportages, order entry, diverse software oplossingen en data integraties opzetten is allemaal binnen handbereik.

In de eerste 3 concrete stappen werken wij aan het digitaal proof maken van je onderneming.  Met jouw team, stap voor stap. Na 1 maand voegt de data al waarde toe aan jouw bedrijf! Alle inzichten krijg je op detailniveau. Besluiten neem je van nu af aan op basis van kwalitatief goede data en betrouwbare rapportages.

Stap 4 is een extra maar zeer interessante stap. Omdat de data kwaliteit op orde is kan met AI gewerkt worden voor verregaande analyses en optimalisaties op basis daarvan. I.v.m onze kennis op het gebied van Changemanagement speelt de mens hierin een grote rol!

Stap 1 t/m 3 worden hieronder uitgelegd.

Welke kansen liggen hier voor mij?

Stap 1: het Fundament

In deze stap zetten we met jouw team de basis voor het vertrouwen op data. Jouw Dataplatform is ingericht met basis rapportages en datakwaliteit instrumenten. Je team is opgeleid om de datakwaliteit te bewaken en de eerste stappen te zetten richting besparing. Ook is wordt jouw team opgeleid om zelf rapportages te maken indien gewenst. Via jouw interne portal zijn alle inzichten dagelijks beschikbaar met log-in voor wie jij wil. Kortom, dagelijks inzicht in omzet, zendingen, wagenpark en chauffeurs en je datakwaliteit. Het fundament staat en je team kan zelf aan de slag.

Stap 2: Rendement & CO2 op detailniveau

Je hebt nu business control door inzicht op detail niveau. Ook je klanten gaan nu de effecten merken van jouw transformatie. Concreet, je hebt nu inzicht in je klant performance. Je kunt je kostprijs en tarief evalueren en je ziet of omzet tussen de wal en ‘t schip valt. Kortom in deze stap ga je je investering terugverdienen. Voor CO2 heb je een nauwkeurige rekentool volgens EN16258 en ISO 14083. Deze inzichten kan je delen met je klant. Je bent klaar voor CO2 compensatie en boekhouding.

Stap 3: de Integratie

Geef je mensen weer tijd terug voor de core en start met het delen van data volgens de laatste berichten protocollen met jouw integratieplatform. Doe dit vanuit een totaal data architectuurplan en beheer de connectivity centraal, dus zelf. Extra data m.b.t. diesel en kostprijzen komen nu moeiteloos in je rapportages. Of extra’s zoals weersomstandigheden, filegevoeligheid, tolportaal. Aansluiten van stekkers (CBS, Track & Trace platforms, Order portalen etc) en EDI-services heb je nu ook zelf in de hand.

Bricklog Academy

Bricklog is dé opleider in Transport & Logistiek waar meer dan 100 BI specialisten uit de sector zijn getraind én samenwerken.

Wij stimuleren juist dat je zelf aan de slag gaat met de data. Sluit aan bij de Academy waar jouw BI specialist tijdbesparende technieken leert en de juiste skills om je organisatie te voorzien van inzicht.

Probeer dit gratis

Business control omdat je data kwaliteit op orde is? Dan kan je:

 • Rendement near to real time op detailniveau
 • Klantperformance delen met je klant
 • Operationele cijfers vergelijken met financiële cijfers
 • Juiste kosten toewijzen met inzicht in trajecten
 • Logistiek profiel en kostprijs evalueren
 • Actief sturen op inzet resources
 • Alle reports delen met authenticatie in eigen beheer
 • Demo en Referenties op verzoek
Ik wil hier graag meer over weten

CO2 op zendingsniveau dagelijks inzichtelijk? Pak het gestructureerd aan dan krijg je:

 • Berekening CO2 emissies en aanverwante rapportages volgens vereisten ISO 14083 norm
 • Transport, Warehouse, (Netwerk) Distributie, Crossdock
 • Ready voor jouw eigen verificatie
 • Ready voor CO2 boekhouding
 • Klantspecifieke CO2 dashboards
 • Klantspecifieke CO2 portal
 • Aantoonbaar goede data kwaliteit door totaal aanpak
 • Demo en Referenties op verzoek
Meer over het ISO 14083 geverifieerde programm

Waarom is deze aanpak zo interessant?

Na 1 maand rendeert je data en zijn de eerste mensen opgeleid. Het stappenplan is tot in detail uitgewerkt, zodat je met jouw organisatie vooruit kan kijken. Dat betekent dat je exact weet wanneer er wat gebeurt en dus ook wanneer je welk effect kan verwachten. Je bepaalt zelf hoe ver en hoe snel je gaat. Ook bepaal je wat je zelf doet en wat je aan ons overlaat.

Wil je hier meer over weten of zien hoe wij dit doen? Plan een vrijblijvend data insight gesprek met onze senior specialisten en stel je de vragen die je op dit moment bezighouden.

Plan een data insight gesprek met mij

Kies je voor ons programma?

Dan kies je ervoor om:

 • Jouw transformatie gestructureerd aan te pakken
 • Te investeren omdat je de waarde ervan inziet
 • Je medewerkers hierbij te betrekken zodat zij regie kunnen pakken
 • Jouw klanten mee te nemen in jouw transformatie, zodat je samen vooruit kunt kijken
Hoe weet je of je hier klaar voor bent?